GrønneBørn

GrønneBørn

lørdag den 24. november 2012

Kartoffelmos med strimlede marinerede rodfrugter

Her er min version af den traditionelle ret "Brændende kærlighed" - en rigtig vinterret der varmer på kolde dage...

Du skal bruge:

1 kg bagekartofler
1½ - 2 dl ko- eller plantemælk
30 gram smør/plantemargarine
salt og peber

en elpisker 

1 rødbede
1 pastinak
4 gulerødder
4 spsk ketchup
4 spsk olivenolie
2 spsk soyasauce
1 spsk flydende honning

evt persille til pynt

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Kom dem i en gryde, dæk dem med vand og lad dem koge til de er møre i omkring 15 - 20 minutter. Hæld vandet fra og kom ca halvdelen af mælken i. Kør elpiskeren rundt mellem kartoflerne på laveste hastighed, mens du spæder resten af mælken i. Kom smør/plantemargarine i og rør mosen godt igennem. Smag til med salt og peber.
Skræl rødbede, pastinak og gulerod med en skrællekniv. Forsæt med at skrælle alle rodfrugterne med skrællekniven, så du får nogle lange flotte og tynde strimler. Mens du skræller, vender du dem i hånden undervejs, så du undgår at de bliver for brede.
Rør ketchup, olivenolie, soyasauce og honning sammen i en skål til du har en ensartet marinade. Kom  marinaden op i en wok, gryde eller på en stor pande. Når den er varm kommer du de fine strimler op i og rører godt rundt. De skal stege i omkring 10 minutter.
Anret kartoffelmosen på en tallerken med de strimlede rodfrugter oven på og drys med persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar