GrønneBørn

GrønneBørn

lørdag den 3. november 2012

Pirogger med spinat & feta

Pirogger er lækre brød med fyld. De er ideelle til aftensmaden (sammen med en fyldig salat som fx spidskålssalat som jeg har en opskrift liggende på), til frokost, i picnickurven, til buffeter eller i madpakken. Jeg laver piroggerne i forskellige størrelser - nogle store til aftensmaden og nogle mindre til madpakken/frokost/ta´med i hånden...


Til 16 pirogger størrelse medium skal du bruge:

Dej

50 gram gær
4 dl lunken vand
2 tsk salt
½ dl olie
5 dl sigtet speltmel
5-6 dl hvedemel
1 æg til pensling

Fyld

30 gram smør
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk frisk revet ingefær
450 gram frossen spinat
300 gram feta i tern
1 spsk garam masala
1 æg
2 spsk tahin
2 spsk citronsaft
1 tsk salt

Sådan gør du:

Rør gæren ud i det lunkne vand i en stor skål. Kom salt og olie i. Tilsæt melet lidt efter lidt. Tag dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til den er blød og smidig. Drys lidt mel ned i skålen, læg dejen tilbage i skålen, dæk den med et rent klæde og lad den hæve i 40 minutters tid. Imens laver du fyldet.


Hak løg og hvidløg meget fint. Smelt smørret i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i 2 minutter. Kom den frosne spinat ned i gryden og rør rundt. Læg låg på gryden og damp spinaten til den er helt optøet. Kom feta, garam masala, tahin, citronsaft og salt i gryden og rør godt rundt. Slå ægget ud i en lille skål og pisk det let med en gaffel. Kom det letpiskede æg i gryden og rør godt rundt. Tag gryden af varmen.


Del dejen i 16 lige store stykker eller lav nogle store og små stykker hvis du ønsker forskellige størrelser. Rul stykkerne ud til cirkler med en kagerulle.


Læg fyld på den ene halvdel af cirklen. Du kan bruge en hulske, så du får mindst muligt væske med. Fold den anden halvdel over og tryk kanterne sammen med en gaffel.


Pensl piroggerne med letpisket æg, læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 - 30 minutter til de er gyldne.

1 kommentar:

  1. Tror Du de kan fryses? Ser meget lækre ud
    Bedste Hilsen Marlene

    SvarSlet