GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 28. november 2012

Kikærtesuppe med ris

Blendede grøntsager og kikærter i en suppe, der er krydret med karry og fyldt med ris. Suppen er tyk og mættende og varmer på en kold vinterdag. Kikærter stammer fra det vestlige Asien. I dag importeres de fleste kikærter fra Tyrkiet. De er rige på proteiner, mineraler og kostfibre. Opskriften giver en stor portion suppe, hvor vi har noget i overskud til dagen efter.

 Til en stor portion skal du bruge:

200 gram kogte ris, gerne økologiske bune
2 gulerødder
2 pastinakker
1 porre
1 løg
4 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
2 dåser kikærter, afdryppede
1 liter grøntsagsbouillon
½ liter madlavnings fløde 8% (kan erstattes med 1 dåse kokosmælk, hvis du er veganer eller blot ønsker en mere eksotisk smag)
2 spsk ostindisk karry - brug mere hvis suppen skal være stærk
1 spsk gurkemeje
salt
en klat plantemargarine til stegning

en blender

Sådan gør du:

Skræl gulerødder, løg, hvidløg og pastinakker. Skær det hele i grove stykker i grove stykker.Skyl porren og skær den i grove skiver.
Opvarm margarinen i en stor gryde. Svits karry i margarinen, lad det bruse af og kom grøntsagerne i. Lad dem stege i 5 - 10 minutter.
Kom hakkede tomater, afdryppede kikærter og gurkemeje i gryden og rør godt.
Hæld grøntsagsbouillon over og lad det koge under låg til grøntsagerne er møre. Det tager omkring 20 minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen af flere omgange til den er ensartet og glat. Hav en ny ren gryde stående klar til den blendede suppe.
Stil gryden med den blendede suppe tilbage på komfuret. Tilsæt madlavnings fløde og de kogte ris og varm suppen godt igennem. Smag suppen til med salt.
Server suppen med en klat creme fraiche og godt brød.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar