GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 20. februar 2013

Sund rissalat

Perfekt som selvstændig frokost ret eller som tilbehør til et hovedmåltid. Smager også godt dagen efter og passer perfekt til madpakken. Hvis du har ris i overskud fra dagen før, tager salaten under ti minutter at lave. Vi bruger den også som fyld i pitabrød og tortillas.

Til frokostret til fire personer eller som tilbehør til seks skal du bruge:

3 dl blandede ris fx Rismix fra Änglamark
4 ½ - 5 dl vand
½ tsk salt

2 ds bønnemix
1 rød peberfrugt
2 avokadoer
½ spidskål
1/4 dl olivenolie
1/4 dl friskpresset citronsaft
2 tsk gurkemeje
1-2 spsk honning
1 tsk salt

Sådan gør du:

Kom risene i en gryde sammen med vand og salt. Lad dem koge omkring 30 minutter ved svag varme under låg. På posen stod der godt nok, at risene skulle koge 35-40 minutter, men jeg smagte på dem efter en halv time, og der var de klar - så hold godt øje med dem. Hæld eventuelt overskydende vand fra og afkøl risene.

Åbn dåserne med bønnemix, kom bønnerne i en sigte, skyl dem godt og lad dem dryppe af.
Skær peberfrugten og avokadoer i tern.
Skær spidskål i strimler.

Bland risene med bønner, peberfrugt, avokado og spidskål.

Pisk eller ryst en dressing sammen af olie, citronsaft, salt, gurkemeje og honning og fordel den godt over salaten.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar