GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 13. august 2013

Vegetariske svampe- nødde bøffer

GrønneBørn er tilbage efter en forrygende sommer. Den første opskrift efter sommerpausen er disse lækre vegetariske bøffer med svampe og nødder. De passer godt til ovnkartofler eller grillede rodfrugter samt en grøn salat. Velbekomme! 



Du skal bruge:

500 gram svampe
1 løg
2 fed hvidløg
100 gram hasselnødder
1 dl friskhakket persille
2 æg
½ dl havregryn
½ dl rasp
1 tsk tørret timian
salt/peber

Olie til stegning

Sådan gør du:

Rens svampene og skær dem i små stykker.
Pil løget og riv det på rivejernets grove side.
Pres hvidløgsfedene.
Hak nødderne groft, du kan eventuelt give dem en hurtig tur i blenderen, hvis den har en "hakke" effekt. Nødderne skal ikke males til mel.

Opvarm en god pande uden fedtstof og kom svampene på. Svits dem under omrøring indtil væden kommer frem. Lad dem stege indtil væden er fordampet. Tag panden af varmen og køl svampene let af.
Kom de stegte svampe, revet løg, presset hvidløg, hakket persille, hakkede nødder og æg op i en skål og rør godt rundt.
Tilsæt havregryn, rasp, timian og lidt salt og peber i og rør yderligere. Hvis farsen føles for våd, kan du komme mere rasp i.

Opvarm et godt skvæt olie på en god pande. Form bøffer af farsen og steg dem ved middel varme i omkring 7 - 8 minutter på hver side.
 


 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar