GrønneBørn

GrønneBørn

søndag den 10. juni 2012

Vegansk burger med linsebøf

Erstat din bøf af oksekød med en linsebøf og du har en klassisk velsmagende vegetarburger. Linser kommer fra en urt af ærteblomstfamilien. De er proteinrige og en vigtig ingrediens i det vegetariske køkken. Som et ekstra plus har linser kort kogetid og skal ikke sættes i blød.

Du skal bruge:

2 dl røde splitlinser
5 dl vand
150 gram groft revne gulerødder
1 meget finthakket løg
1 presset fed hvidløg
1 drys stødt koriander (hvis du bryder dig om det)
Lidt salt og peber
Olie til stegning

Burgerboller

Dressing til burgerbollerne (hjemmelavet dressing af creme fraiche, sandwichspread fra Urtekram, ketchup, remoulade, guacamole, chutney eller hvad du elsker)

Salatblade
Agurkeskiver
Tomatskiver

Eventuelt kartoffelskiver fra ovnen som tilbehør

Sådan gør du:

Skyl linserne i koldt vand.
Kog linserne møre i 5 dl vand i ca. 15 minutter.
Hæld overskydende vand fra og afkøl linserne.
I en skål blandes finthakket løg, presset hvidløg, groft revne gulerødder, krydderier og de afkølede linser.
Rør til du har en ensartet fars.


Form bøffer af linsefarsen.
Opvarm rigeligt olie på en god pande og steg linsebøfferne ved middel varme i omkring 8 minutter på hver side.


Server linsebøfferne i burgerboller med dressing, salatblade, tomat og agurk.


5 kommentarer:

  1. Lyder virkelig lækkert!
    Mangler en god opskrift på linsebøffer, og tror denne her skal prøves af på min vegetar veninde!
    Tak

    -Isidor

    Isidor-cph.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak - håber at både dig og din veninde bliver vilde med linseburgeren. Har tjekket din blog ud og er fuld af inspiration - stor ros til dine billeder. Jeg vil følge med!

      Slet
  2. Det ser virkelig lækkert ud! Glæder mig til at prøve i aften. Hvor mange bøffer giver opskriften?

    SvarSlet
  3. Det ser virkelig lækkert ud! Glæder mig til at prøve i aften. Hvor mange bøffer giver opskriften?

    SvarSlet