GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 4. februar 2013

Speltsalat med rødbeder og feta

Denne lækre fyldige salat fik jeg første gang til en familiefest. Det var min svigerindes veninde, der var kommet på den ved at tømme sit køleskab. Siden har den gået sin sejrsgang til diverse fester. Perfekt til sammenskudsgilde, buffet, tilbehør til aftensmaden eller som let frokostret med groft brød. Hvis du ønsker at lave salaten på nul komma fem, kan du koge perlespelt dagen før og lade det stå klar i køleskabet. Her er min børnevenlige udgave.

Du skal bruge:

325 gram perlespelt
325 gram feta i tern
375 gram syltede rødbeder fra glas skåret i mindre stykker
3 store håndfulde babyleaves
1 æble i små tern
60 gram groft hakkede mandler

0.75 dl olivenolie
3 spsk honning
1½ spsk sennep

Sådan gør du:

Kog vand op i en kasserolle, kom perlespelten i sammen med et drys salt og kog i 8 minutter. Lad spelten dryppe godt af og afkøl den.

Bland den afkølede perlespelt med feta, syltede rødbeder, babyleaves, æbletern og mandler.

Pisk en dressing sammen af olivenolie, honning og sennep. Dressingen skal have en ensartet konsistens. Hæld dressingen over salaten og rør godt rundt.

1 kommentar: