GrønneBørn

GrønneBørn

lørdag den 23. februar 2013

Vegetarisk spinat- og grønkålslasagne

Mine børn er helt vilde med denne lasagne. Den er nem at lave og smager skønt. Og så er den rigtig god til folk, der er bange for ikke at kunne blive mætte af vegetarmad:-)
Du skal bruge:

50 gram smør eller plantemargarine
450 gram hakket frossen grønkål - gerne i portionskugler
450 gram hakket frossen spinat - gerne i portionskugler
500 ml mornay sauce 9%
lasagneplader, omkring 12 - 15 stk
1 tsk salt
1 spsk garam masala
2 håndfulde revet ost
lidt smør/margarine til at smøre formen med

Sådan gør du:

Smelt smør/margarine i en gryde og kom spinat og grønkål derned. Rør lidt rundt, læg låg på gryden og lad det dampe til det er helt optøet - det tager omkring 10 minutter. Rør lidt i gryden en gang imellem.
Kom mornay sauce, salt og garam masala i blandingen og rør godt rundt.

Smør et ovnfast fad med smør/margarine og fordel et jævnt lag af spinat og grønkåls blandingen i bunden. Læg et lag lasagneplader ovenpå. Forsæt processen indtil du ikke har mere sauce. Alt efter hvilken form du bruger vil du kunne lave 3 - 4 lag.

Drys ost over lasagnen.
Hvis du bruger friske lasagneplader: Bag lasagnen i 20 - 25 minutter ved 180 grader varmluft.

Hvis du bruger tørrede lasagneplader: Den skal have omkring 40 minutter i alt ved 180 grader varmluft. Bag lasagnen i ovnen, indtil osten er smeltet og gylden. Tag lasagnen ud af ovnen og læg et stykke alufolie godt omkring fadet. Stil lasagnen tilbage i ovnen og bag den færdig.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar