GrønneBørn

GrønneBørn

søndag den 23. juni 2013

De bedste hindbærsnitter

Jeg er blevet helt vild med at bage de klassiske hindbærsnitter, nærmest besat... Hele huset dufter vidunderligt og smagen er så god. Det er nemt at gå til, og børnene kan selvfølgelig være med hele vejen. Jeg har beskrevet to forskellige metoder, hvor jeg synes, at den første giver de pæneste snitter og den anden er lettest at lave. Smagen er den samme.



Du skal bruge:

200 gram smør der har stået lidt ved stuetemperatur
350 gram hvedemel
150 gram flormelis
1 spsk vanillesukker
1 æg

200 gram flormelis
2 spsk vand
ca. 1½ dl god hindbærmarmelade

eventuelt krymmel til pynt - om sommeren kan du pynte med fine usprøjtede rosenblade


Sådan gør du:

Bland mel, flormelis og vanillesukker i en skål.
Skær smøret ud i mindre tern og kom det ned i skålen.
Slå ægget ud og kom det i skålen.
Saml dejen med fingrene så den bliver ensartet og glat. Dejen skal ikke æltes.
Læg dejen i en let meldrysset skål, overdæk den med husholdningsfilm eller staniol og stil den i køleskabet i 20 minutter. (Hvis du lader dejen stå i ½ time eller længere er den sværere at rulle ud).

Tag dejen op af skålen og del den i to lige store stykker. Du kan nu vælge mellem to metoder:

1. Du ruller begge portioner dej ud på bagepapir på hver sin bageplade. Denne metode giver de traditionelle snitter.

2. Du ruller dejen ud på køkkenbordet (brug eventuelt et bageunderlag), hvorefter du stikker cirkler ud af dejen med et glas. Fordel cirklerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Denne metode giver runde hindbærsnitter.  
Sæt bagepladerne i ovnen og bag dejen i 20 - 25 minutter ved 170 grader - hold øje med farven på dejen, alle ovne er forskellige:-)

Lad den bagte dej køle let af.

Hvis du har brugt metode 1, smører du hindbærmarmelade ud på den ene plade og lægger forsigtigt den anden ovenpå. Bland flormelis med vand og rør det til en glat glasur. Fordel glasuren over den øverste plade. Skær herefter ud i snitter. Pynt med krymmel.

Hvis du har brugt metode 2, smører du hindbærmarmelade på halvdelen af cirklerne. Den anden halvdel lægges ovenpå. Bland flormelis med vand og rør det til en glat glasur. Fordel glasuren på de enkelte cirkler. Pynt med krymmel.

Hindbærsnitterne holder sig gode i flere dage i en tæt beholder ved stuetemperatur - kom dem ikke i køleren, så bliver de hurtigt tørre og kedelige.


 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar