GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 11. juni 2013

Skøn quinoasalat med asparges, jordbær, granatæble og parmesan

Skøn quinoasalat der smager af sol & sommer. Sprøde asparges, søde jordbær, syrlige granatæblekerner og en god parmesanost spiller rigtig godt sammen. Nyd den som tilbehør eller selvstændig frokostret med groft brød. Er også god dagen efter i madpakkken.


Du skal bruge:

2 dl lys quinoa
4 dl vand
1 spsk gurkemeje
400 gram grønne asparges
100 gram jordbær
50 gram granatæblekerner
100 gram god parmesan eller spicco

1 spsk olivenolie
1 spsk flydende honning
1 drys salt

Sådan gør du:

Skyl quinoaen i koldt vand og bring 4 dl vand i kog i en lille gryde. Når vandet koger kommer du 1 spsk gurkemeje i gryden sammen med guinoa. Lad det koge 15 - 20 minutter efter anvisning på pakken. Når quinoaen er færdig, lader du den dryppe af i en sigte og afkøler den.

Skyl asparges og knæk roden af. Blancher dem kort i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Skær dem derefter i mundrette skrå stykker.

Skyl jordbærene og halver dem eller skær dem i kvarte alt efter deres størrelse.

Slå med en ske på halvdelen af et granatæble, flæk æblet og bank eller skrab kernerne ud til du har 50 gram, hvilket svarer til omkring 1 dl.

Skær osten ud i passende stykker.

Ryst eller rør olie med honning og tilsæt salt.

Bland quinoa med asparges, jordbær, granatæblekerner og ost. Hæld olie-honning dressingen over og vend forsigtigt salaten rundt.

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar