GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 9. september 2013

Bananbrød

Bananbrød er en blanding mellem banankage og fladbrød. Brødet er kompakt og let klistret. Jeg opfandt bananbrød, fordi jeg synes, at sukker- og fedtindholdet i en traditionel banankage er for højt, når man forvandler de gamle bananer til kage flere gange i måneden. Bananbrød passer godt til eftermiddagshygge med en god kop te eller som dessert til asiatisk mad.

Du skal bruge:

4 meget modne bananer
1 dl sukker
3 æg
50 gram smeltet smør
2 dl yoghurt naturel 0,5%
1 dl minimælk
2 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk kanel
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

Blend bananerne eller mos dem meget fint med en gaffel. Pisk æg og sukker sammen med håndmixeren. Kom bananerne i sammen med smeltet smør, yoghurt, minimælk, havregryn, salt og kanel. Pisk blandingen godt sammen. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål og hæld det lidt efter lidt ned i skålen med de våde ingredienser.
Beklæd en bageform (jeg bruger 25 x 35) med bagepapir og hæld dejen deri. Bag bananbrødet på en af de nederste riller i ovnen i 45-50 minutter ved 180 grader varmluft.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar