GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 11. september 2013

Pandekager med lun salat

Perfekt som aftensmad - den lune salat kan også kommes i wraps eller nydes med godt brød, hvis der ikke er tid til at lave pandekager.



Du skal bruge:

Pandekager

4 æg
2 dl mælk
2 dl danskvand
2 tsk gurkemeje
2 tsk timian
1 tsk bagepulver
250 gram mel
olie/margarine til stegning

Lun salat

100 gram spidskål
100 gram frisk spinat
1 løg
2 fed hvidløg
200 gram fetaost i tern (salattern kan også bruges)
50 gram pinjekerner
2 spsk olie
salt, peber og karry

Sådan gør du:

Pisk æg, mælk, danskvand, gurkemeje og timian sammen. Vend bagepulver og mel sammen og kom det ned i skålen med de øvrige ingredienser. Pisk godt. Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet.

Imens laves den lune salat: Rist pinjekernerne på en tør hed pande. Stil dem til side og lad dem køle af. Spidskål skæres i tynde fine strimler. Spinat hakkes groft. Løget skæres i små tern og hvidløget presses. Fetaosten duppes tør.
Opvarm olien på en pande med høje sider eller wok. Svits løg og hvidløg i et par minutter. Kom spidskål og spinat på panden og steg videre ved middel varme. Kom fetaost på panden og krydr med salt, peber og karry.

Opvarm lidt olie-margarine på en god "slip-let" pande. Rør dejen igennem. Kom en portion dej på panden og bag pandekagerne til de er gyldne på begge sider.

Vend pinjekernerne i den lune salat. Læg en portion lun salat på halvdelen af en pandekage og fold den anden del ned over. Server straks...!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar