GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 30. april 2012

Gulerodslasagne

Denne lasagne serverer jeg ofte, når der kommer kødspisende gæster. Den er et godt, fyldigt og mættende alternativ til den traditionelle lasagne med hakket oksekød - og så klarer den sig også perfekt til en større buffet.

 

Du skal bruge:

1 kg gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
1 glas færdiglavet tomatsauce  (fås god og billig i Rema1000)
1 dåse hakkede flåede tomater
1 brik mornay sauce
Friske lasagneplader (fås gode og billige i Rema1000)
Revet ost
Evt. cherrytomater til pynt
Olie til stegning
Flydende margarine eller andet til at smøre formen med (jeg bruger en form der er 25x35 cm)

Sådan gør du:

Riv gulerødderne groft
Hak løg og hvidløg fint
Opvarm olien i en gryde
Steg de revne gulerødder, løg og hvidløg i 5 minutters tid
Tilsæt tomatsovs og hakkede flåede tomater
Rør godt
Tilsæt mornay saucen og smag til med salt og peber

Læg et tyndt lag sauce i bunden af en smurt form
Kom et lag lasagneplader oven på. Skær dem til hvis de ikke passer i størrelsen
Læg skiftevis et lag sauce og et lag friske lasagneplader til saucen slipper op
Slut altid af med et lag sauce
Drys et tyndt lag revet ost over lasagnen
Pynt eventuelt med halverede cherrytomater
Bages midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft 





2 kommentarer:

  1. Uhm! Har her til aften lavet din lasagne. Hold fast den var god! ..
    Har lagt den på bloggen og refereret til dig :-)
    Håber du vil kigge forbi..

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Astrid. Tusind tak for din positive respons på lasagnen. Jeg er meget glad fordi du afprøvede den - og tak for den fine reference på din egen blog. Det er dejligt:-) Jeg vil kigge forbi din blog løbende. Tak for god inspiration. Ha en rigtig god weekend - håber du vil prøve mere veggie-food med tiden.

      Slet