GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 30. april 2012

Grahamsbrød

Her er opskriften på et godt mættende brød, der er både enkelt og billigt at lave.

 

Du skal bruge:

1 pakke gær, 50 gram
4 dl grahamsmel
9 dl  hvedemel
½ liter rismælk (komælk kan også bruges)
1 tsk salt
2 tsk sukker
½ dl olie, fx rapsolie

Sådan gør du:

Lun mælken i en kasserolle
Hæld den lune mælk i en skål og opløs gæren heri
Tilsæt olie
Tilsæt salt og sukker og rør rundt
Tilsæt grahamsmel
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til du har en dej, der ikke klistrer alt for meget til fingrene
Ælt dejen godt igennem på bordet, tilsæt evt mere mel, hvis den er alt for klistret
Lad den hæve i skålen dækket af et viskestykke i 40 minutter
Ælt dejen igennem igen og form den til et brød
Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir
Lad dejen efterhæve i 20 minutter inden den bages i oven ved 180 grader varmluft i omkring 25 minutter
Bank på brødet - hvis det lyder hult, er det færdigt.

Lad brødet køle af og opbevar det i husholdningsfilm.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar