GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 30. april 2012

Ramsløg

Den genkendelig duft af ramsløg spreder sig fra skovens bund i løbet af foråret. Tag ud i skoven og pluk en masse ramsløg med hjem - det er ganske gratis og smager fantastisk! 


Ramsløgsolie smager godt som dip til sprøde grøntsager, som olie over frisk kogt pasta, til en utraditionel kartoffelsalat eller som marinade til grøntsager inden de grilles.

Olie med ramsløg


Du skal bruge:

En stor håndfuld friske ramsløg
2 dl smags neutral olie som rapsolie

Sådan gør du:

Skyl de friske ramsløg grundigt
Riv stænglerne af så du kun har de grønne blade
Kom olien i en blender
Riv bladene i mindre stykker og kom dem i blenderen
Blend
Smag til

Aioli med ramsløg

Du skal bruge:

1 dl pasteuriserede æggeblommer
3 dl smags neutral olie som rapsolie
Saften af ½ citron
Lidt revet citronskal
En stor håndfuld friske ramsløg

Sådan gør du:

Skyl ramsløgene grundigt
Riv stænglerne af, du skal kun bruge bladene
Kom æggeblommerne i en blender sammen med 1 dl af olien
Kør rundt i 1 minut
Kom bladene i blenderen og kør rundt
Tilsæt olien lidt efter lidt, gerne i en meget tynd jævn stråle, indtil massen er jævn og tyk

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar