GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 17. december 2012

Ristede kikærter

Ristede kikærter er små sprøde kugler der spises som snack, drysses i salater eller kommes i pitabrød. I denne opskrift har jeg brugt gærflager, hvilket er en fortrinlig erstatning for ost. Jeg synes ikke, at de smager af ost, men de giver den umami smag, som er rigtig svær at få frem i veganske retter. Gærflager kaldes også vegetabilsk inaktivt gær og er produceret af vitamin B-rig gær. Du kan købe gærflager i nogle Matas butikker samt Helsekostbutikker. Gomashio er måske også en ny ingrediens for nogle; det er japansk sesamsalt og består af sesamfrø og himalayasalt. 

Du skal bruge:

500 gram udblødte, kogte kikærter (hvis det skal gå stærkt, kan du bruge kikærter fra dåse)
½ dl olivenolie
3 spsk gærflager
3 spsk gomashio
2 tsk gurkemeje
½ tsk peber
smag til med salt (omkring 3 tsk)

Sådan gør du:

Bland olivenolie med gærflager, gomashio, gurkemeje og peber. Gnid blandingen godt ind i kikærterne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist kikærterne i ovnen ved 200 grader i omkring 20 minutter til de er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs. Lad dem afkøle og smag til med salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar