GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 5. december 2012

Lækker vegansk nøddesteg

Nøddesteg er en del af mange vegetarer og veganeres julemiddag. Sammen med kogte og brunede kartofler, rødkål og brun sauce er den vores favoritsteg i julemåneden og selvfølgelig er den på bordet juleaften. Julen er ikke kedelig, fordi man ikke spiser kød - tværtimod. Denne nøddesteg er lavet helt uden animalske produkter og smager skønt. 

Du skal bruge:

1 groftrevet rødløg
2 fed pressede hvidløg
1 groftrevet gulerod
225 gram groftrevet knoldselleri
½ groftrevet æble 
100 gram hasselnøddekerner
50 gram mandler
50 gram valnøddekerner
1 dl vand
½ dl hørfrø
1 dl soya cuisine (du kan også bruge madlavningsfløde med lav fedtprocent, hvis du ikke er veganer)
1 tsk salt
½ tsk peber
2 tsk Herbes de Provence
rasp til topping
lidt plantemargarine til at smøre formen

en blender

Sådan gør du:

Rødløg, hvidløg, gulerod, knoldselleri og æble kommes i en skål.

Kom hasselnøddekerner, mandler og valnøddekerner i blenderen og kør til du har en finhakket nøddeblanding. Hæld nøddeblandingen op i skålen til de revne grøntsager.
Blend nu 1 dl vand og ½ dl hørfrø i et minut - og vupti, du har nu hørfrøskum som erstatter et æg. Hæld hørfrøskummet op i skålen til de øvrige ingredienser og rør godt rundt.
Tilsæt soya cuisine, salt, peber og Herbes de Provence og rør blandingen godt igennem. Den skal være fast som en fars. Er den for våd, kan du tilsætte lidt rasp. Er den for tør, kan du tilsætte mere soya cuisine.
Smør en form med plantemargarine og fordel blandingen heri. Pres den godt ned med en ske eller paletkniv og glat overfladen. Drys med rasp.
Nøddestegen bages i oven i 25 - 30 minutter ved 180 grader varmluft. Serveres med kartofler, rødkål og brun sauce. Den er også god på en skive rugbrød. Kan fryses og tages med til julefrokosten, så du slipper for kun at spise rødkål;-) Velbekomme og glædelig kødfri jul!






 

1 kommentar: