GrønneBørn

GrønneBørn

søndag den 23. december 2012

Cremet kartoffel- og linsesalat

Kartoffelsalat i ny forklædning - en lækker fyldig salat der enten kan serveres som selvstændig frokostret sammen med groft brød, på buffet eller som tilbehør.

Du skal bruge:

800 gram små kartofler med skræl
1 ½ dl beluga linser
1 lille rødløg
1 fennikel
3 avokadoer
lidt salt

Til dressingen

4 spsk tahin
3 spsk olivenolie
3 spsk vand
2 spsk vegetarian stir-fry sauce
2 spsk citronsaft
1 tsk fint revet citronskræl

Sådan gør du:

Skyl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Lad dem køle af. Skær dem herefter i kvarte.
Kog beluga linserne efter anvisning på pakken. Køl dem af.
Skræl løget og del det på midten og skær det i tynde skiver.
Skyl fenniklen, skær toppen af og del den nederste knold på midten. Skær de to halvdele i skiver.
Skær avokadoerne i tern.
Kom det hele i en stor skål.


Rør tahin i en skål og tilsæt olivenolie lidt af gangen. Kom derefter vand i lidt efter lidt. Kom citronsaft, citronskræl og stir-fry sauce i og rør godt rundt. Er dressingen for fast spæder du til med vand til den har en cremet konsistens.
Vend dressingen i salaten og smag til med salt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar