GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 15. oktober 2013

Lækker squashsuppe

I dag har jeg lavet en lækker squashsuppe til aftensmad, som jeg gerne vil dele med jer - og ja, jeg laver stadig mad, selvom jeg ikke har blogget længe. Grunden til mit fravær er, at jeg efter sommerferien startede på nyt arbejde, og mine kræfter er blevet brugt på min nye søde klasse. Nu hvor det er efterårsferie, ser jeg straks muligheden for at få lagt nogle opskrifter ud:-)



Til 4 personer skal du bruge:

1 spsk olie
150 gram løg (2 stk)
4 fed hvidløg
180 gram pastinak (1 stor)
700 gram squash (2 stk)
7 dl grøntsags bouillon (2 grøntsagsbouillon terninger opløst i 7 dl kogt vand)
10 friske basilikumblade
1 dl soya cuisine eller madlavningsfløde
1 spsk friskpresset citronsaft
(salt/peber)

eventuelt cremefraiche og friske basilikumblade til servering

*en blender

Sådan gør du:

Skær løg, hvidløg og squash i mindre tern. Skræl pastinakken og skær ligeledes den i tern. Skyl basilikumbladene og hak dem groft.
Opvarm olien i en gryde. Svits løg, hvidløg, squash og pastinak i 5 minutter under omrøring.
Hæld bouillonvandet i gryden. Kom basilikumbladene i og kog op. Lad det koge i 20 minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen af to til tre omgange til den er glat og ensartet. Hæld suppen over i en ren gryde.
Kom gryden med den blendede suppe tilbage på komfuret og tænd for svag varme. Kom soya cuisine eller madlavningsfløde og citronsaft i suppen, varm igennem, rør godt rundt og smag eventuelt til med salt og peber.
Så er suppen klar til servering!
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar