GrønneBørn

GrønneBørn

søndag den 15. juli 2012

Agurkesalat

Det er nemt at lave sin egen agurkesalat og smagen er så meget bedre end færdigkøbt agurkesalat på glas. Server agurkesalat til gulerodsfrikadeller og ovnstegte kartofler, i en lækker vegetarburger eller ovenpå rugbrød med vegetarisk postej. 


Til en stor portion skal du bruge:

2 agurker
2 dl sukker
2 dl eddike
salt

Sådan gør du:

I en kasserolle opvarmes eddike og sukker til sukkeret er smeltet. Marinaden tages af varmen og køles af.
Skyl agurkerne og skær dem i skiver - dette gøres let og hurtigt på siden af et råkostjern.
Læg agurkeskiverne i et lag i en sigte og drys med salt. Læg endnu et lag og drys med salt. Bliv ved til du har brugt alle skiverne.
Lad agurkeskiverne trække i saltlaget i 30 minutter.
Tag agurkeskiverne op i hænderne af flere omgange og pres vandet ud af dem.
Læg dem i en skål eller et glas og overhæld skiverne med den afkølede marinade.
Lad agurkesalaten trække mindst 30 minutter inden servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar