GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 17. juli 2012

Grøn risotto

En lækker risotto med en flot grøn farve... Som jeg tidligere har nævnt, kræver risotto, at du står ved gryden i omkring 20-25 minutter. Sørg for at børnene er godt beskæftiget eller lad dem være med til at tilsætte bouillon eller røre i gryden.

Du skal bruge:

500 gram risotto ris
350 gram frossen spinat
1 liter grøntsagsbouillon (fx 2 stk bouillon terninger opløst i 1 liter kogende vand)
1 løg
2 fed hvidløg
½ squash
7 spsk revet parmesan ost
3 spsk smør
2 spsk olie
salt og peber
evt 2 tsk vegeta (grøntsags krydderi)

Sådan gør du:

Smelt 1 spsk smør i en gryde og tilsæt frossen spinat. Læg låg på gryden og lad spinaten dampe under låg ved svag varme til den er faldet sammen.
Hæld spinaten over i en blender sammen med 5 dl grøntsagsbouillon (de resterende 5 dl skal gemmes og bruges senere). Blend til du har en ensartet grøn bouillon.


Hak løget meget fint. Pres hvidløget. Skyl squashen og skær den i små tern.
Smelt 2 spsk smør og 2 spsk olie i en stor tykbundet gryde. Tilsæt løg, hvidløg og squash. Lad det snurre i 3 minutter.
Tilsæt risotto risene og rør godt rundt i gryden. Tilsæt omkring ½ dl af den klare grøntsagsbouillon - ikke den grønne.


Tilsæt den klare grøntsagsbouillon lidt efter lidt, ca ½ dl af gangen. Hæld først mere bouillon i når alt bouillon er optaget.
Når der ikke er mere klar bouillon, begynder du at tilsætte den grønne bouillon på samme måde.


Når alt grøn bouillon er optaget, vil risotto risene være al dente, hvilket vil sige, at de skal være bløde men stadig have bid i midten.
Tilsæt revet parmesan ost og smag til med salt og peber og eventuelt vegeta.
Server med det samme!





1 kommentar: