GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 2. januar 2013

Veganske burgerbøffer af sojagranulat

Jeg elsker bare burgere - så her er endnu en opskrift på en vegansk lækkerbisken. Sojagranulat er en vegansk erstatning for kød, der kan bruges i retter som spaghetti med "kød"sauce, chili sin carne, postejer og som her i bøffer. Du kan købe sojagranulat i helsekostbutikker, asiatiske butikker eller på en række hjemmesider. Det er både billigt, nemt, langtidsholdbart og sundt.

 Til 6 bøffer skal du bruge:

100 gram grov tør sojagranulat
8 dl kogende vand
1 groft revet løg
3 fed pressede hvidløg
2 groft revne gulerødder
4 spsk koncentreret tomatpuré
1 dl rasp
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
1 tsk Herbes de Provence
olivenolie til stegning

+ hvad du ellers skal bruge til at lave en lækker burger fx: burgerboller, dressing, salatblade, ristede løg, agurk, tomat...

Sådan gør du:

Kom sojagranulat i en skål og hæld 8 dl kogende vand over. Læg låg på og lad det trække ½ time.

Hæld alt vandet fra og kom løg, hvidløg og gulerod i skålen og mas farsen godt sammen med hænderne. Kom tomatpuré, rasp, gurkemeje, salt og Herbes de Provence i skålen og rør godt rundt til farsen er jævn.
Opvarm et godt skvæt olivenolie på panden. Form farsen til bøffer og steg dem gyldne i omkring 15 minutter ved jævn varme.
Lav en super lækker burger;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar