GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 9. januar 2013

Bagte auberginer med svampe

En lækker ret der kan serveres som del af et hovedmåltid eller på buffet. Smager rigtig godt sammen med enten marinerede grillede rodfrugter, en god grøn salat, fløde- eller ovnbagte kartofler. Beregn to halve per voksen og en halv per barn. 

Til 2 voksne og 2 børn skal du bruge:

3 auberginer
1 løg
3 fed hvidløg
250 gram brune champignon
1 tsk timian
½ tsk salt
150 gram revet ost
olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Skyl auberginerne i koldt vand, dup dem tørre og bag dem i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft. Vend dem en enkelt gang undervejs.
Når auberginerne har kølet lidt af, flækker du dem på langs og udhuler dem forsigtigt. Pas på at du ikke skærer igennem skindet. ALT kødet skal gemmes.
Skær aubergine-kødet i små tern.Hak løget fint og pres hvidløgene. Skyl champignonerne og skær dem i mindre stykker.
Opvarm lidt olivenolie på en pande og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt svampene og svits videre ved jævn varme. Kom aubergine-kødet på panden og steg videre i omkring 5 minutter. Krydr med timian og salt. Tag aubergine/svampeblandingen af varmen.
Fordel blandingen i de udhulede auberginer og drys revet ost over.
 Bages ved 180 grader varmluft indtil osten er smeltet og gylden.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar