GrønneBørn

GrønneBørn

lørdag den 5. januar 2013

Bananmuffins

Hvis dine bananer ligger i frugtskålen og ser klamme og brune ud, så smid dem ikke i skralderen - men glæd dig selv og andre med lune bananmuffins.

Til 30 stk skal du bruge:

230 gram smør
400 gram sukker
4 æg
5 meget modne bananer
70 gram havregryn
1 ½ dl kærnemælk
1 tsk salt
2 tsk natron
1 tsk kardemomme
3 tsk vanillesukker
425 gram mel

Sådan gør du:

Smelt smørret
Skræl bananerne og mos dem med en gaffel
Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse i en skål
Hæld smeltet smør, mosede bananer, havregryn og kærnemælk i skålen og rør godt.
I en anden skål blander du mel, vanillesukker, kardemomme, natron og salt sammen. Hæld melblandingen over i skålen med de våde ingredienser lidt efter lidt. Rør godt til du har en helt ensartet dej.

Fordel dejen i 30 - 35 muffin forme. Bages ved 180 grader varmluft i omkring 15 minutter - hold øje med dem, der er stor forskel på ovne;-)

Denne portion dej kan også bruges til at lave en stor kage i en bradepande eller to mellemstore kager i to springforme - husk at smøre bradepanden/formene godt, inden du hælder dejen i.

2 kommentarer:

  1. Super lækker opskrift :-)

    Kan også varmt anbefale de opskrifter de har på bananmuffins på http://www.bananmuffins.dk

    SvarSlet