GrønneBørn

GrønneBørn

fredag den 19. april 2013

Chokolade Cookies

Når det er overskyet og regnvejr ude - er det lækkert med duften og smagen af hjemmebagte cookies inde. 

Til omkring 18 store cookies skal du bruge:

150 gram blødt smør
100 gram sukker
100 gram brun farin
2 æggeblommer
1,5 dl mælk
150 gram hvedemel
1 spsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
100 gram havregryn
100 gram grofthakkede hasselnødder
100 gram grofthakket chokolade

Sådan gør du:

Smør, sukker og brun farin røres sammen i en skål. Brug eventuelt fingrene til at få det smasket godt sammen. Rør æggeblommerne og mælken i.
I en anden skål blander du mel, vanillesukker, bagepulver og salt.
Bland de våde og tørre ingredienser sammen i en skål.
Kom havregryn, hakkede nødder og hakket chokolade i. Rør godt.
Læg to ark bagepapir der passer til en bageplade ud på køkkenbordet. Del dejen i to lige store stykker og kom hver halvdel og på midten af et ark bagepapir i en aflang rulle.
Fold bagepapiret rundt om dejen. Brug hænderne til at fordele dejen, så den bliver en lang stang/rulle. Tryg den let sammen.
Kom de to ruller dej i køleskabet og lad dem stå mindst en time.
Rul dejen ud af bagepapiret og skær hver rulle ud i omkring 9 skiver. Læg skiverne på rent bagepapir og pres dem flade.
Bages i 20 minutter ved 200 grader/180 grader varmluft.
Lad dem køle af inden servering - kan opbevares i en kagedåse eller plastik bøtte. 



 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar