GrønneBørn

GrønneBørn

søndag den 7. april 2013

Vegetariske frikadeller med couscous

Jeg har besluttet at blive bedre til at bruge det, som vi har liggende i køleskabet i stedet for hele tiden at smide god mad ud. Det fungerer rigtig godt for os at have en "køleskabet rundt" dag, hvor vi spiser rester. Det var på sådan en dag, at jeg opfandt disse frikadeller, fordi vi havde en skål med færdig tilberedt couscous stående i køleren fra dagen før, hvor jeg havde lavet alt for meget til en salat.  Resultatet blev overraskende godt - prøv selv:-)

Du skal bruge (ca. 15 stk):

4 dl tilberedt og afkølet fuldkorns couscous
1 løg
2 fed hvidløg
1 squash
1 æg
½ tsk salt
2 tsk mild karry
½ tsk peber
1 spsk gærflager (kan undværes)
olie til stegning

Sådan gør du:

Skræl løget og riv det groft
Pres hvidløget

Skyl squashen og riv den groft. Pres væsken ud af den revne squash ved at give den en tur i salatslyngen eller ved at presse den mellem hænderne, så væsken løber fra.

Kom couscous i en sål sammen med løg, hvidløg og squash. Rør godt og tilsæt æg, salt, karry, peber og gærflager. Rør til du har en ensartet fars. Hvis farsen er for våd, kan du eventuelt komme lidt rasp eller mel i - men det var min ikke.
Opvarm lidt olie på en god pande og form frikadeller af farsen. Steg dem i omkring 6 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
Server frikadellerne lune til aftensmaden eller brug dem som pålæg i madpakken eller som fyld i en burger/sandwich.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar