GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 13. august 2012

Børne Daal

Daal kan også staves dhal og er navnet på en populær ret fra køkkenerne i Indien, Nepal, Pakistan, Sri Lanka og Bangladesh. Smag og ingredienser varierer fra sted til sted. Daal er rigtig god vegetarmad, fordi linserne er proteinrige. I modsætning til andre bælgfrugter har linser kort kogetid og skal ikke sættes i blød. Her har jeg tryllet en børnevenlig udgave frem - hvis forældrene ønsker mere chili, kan der laves en børnevenlig og en voksenvenlig med mere rød karrypasta. Flager af chili kan også drysses over retten efterfølgende. Retten kan spises uden tilbehør eller med ris og naan brød.

Du skal bruge:

1 løg
2 fed hvidløg
3 cm ingefær
2 gulerødder
4 dl røde linser
1 spsk olie
4 tomater
Saften fra ½ lime
1 tsk rød karrypasta
1 dåse kokosmælk
1 spsk soya sauce
2 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
salt og peber

Sådan gør du:

Skyl linserne i koldt vand. Hæld dem i en gryde, dæk dem med koldt vand og kog dem ved svag varme i ca 10-15 minutter. Vandet hældes fra linserne og de sættes til side.






Hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv gulerødderne groft. Skræl ingefæren og riv den fint. Skær tomaterne i tern.

Opvarm olien i en gryde.

Tilsæt 1 tsk rød karrypasta og svits det i et minut.

Tilsæt løg, hvidløg, ingefær, gulerødder og tomater og lad det stege i 5 minutter under omrøring.

Kom gurkemeje, spidskommen, soya sauce og limesaft i.

Tilsæt linserne sammen med kokosmælk og varm retten op under omrøring.

 Lad den koge meget kort så linserne ikke bliver alt for udkogte.

Smag til med salt og peber. 








 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar