GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 22. august 2012

Squash frikadeller

Squash er super lækre som hovedingrediens i frikadeller. De smager fantastisk på klassisk vis med kold kartoffelsalat eller ovnkartofler med en god tzatziki og salat. Dagen efter kan de bruges som pålæg på rugbrød eller som fyld i sandwich sammen med sprød salat. 

 

 


Du skal bruge (til ca. 8 stk.):

2 stk squash
1 løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl rasp
2 spsk mel
1 tsk gurkemeje
½ tsk peber
Salt
Olivenolie til stegning

Sådan gør du:

Skyl squashen og riv den på rivejernets grove side
Vrid overskydende vand ud af squashen og læg de revne squash op i en sigte/dørslag
Drys lidt salt over. Salten hjælper med at trække vandet ud af squashen
Lad dem stå og trække i 20-30 minutter

Imens river du løget groft og presser hvidløget - og du kan snitte salat og hvad der ellers skal tilberedes

Når squashen har trukket tilstrækkeligt vrider du den igen i hænderne. Kram den godt og lad vandet dryppe fra. Du kan med fordel slynge vandet ud i en salatslynge

I en skål blander du revet squash, revet løg, presset hvidløg sammen med æg, rasp, mel, gurkemeje og peber. Rør godt til du har en ensartet fars.

Opvarm olien på en pande. Form frikadeller af farsen og steg dem ved middel varme i 7-10 minutter på hver side.














1 kommentar:

  1. De smagte himmelsk jeg suplerede din opskrift med lidt leftover ris og fetaost

    SvarSlet