GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 7. august 2012

Ærtesuppe

Den smukke grønne farve og ærternes søde smag gør denne suppe til en af mine favorit supper. At den også er nem at lave, billig og sund som bare pokker er jo et kæmpe plus. Jeg laver altid suppen med cannellino bønner eller andre bønner og linser, men det er slet ikke nødvendigt - den kan sagtens spises uden.

 


Til to voksne og to børn skal bruge:

700 gram frosne ærter
2 små løg eller 1 stort
2 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
250 ml creme fine eller 250 ml soya cuisine
5 dl vand
Evt en brik/dåse cannellino bønner klar til brug
Salt og peber
Creme Fraiche
Olie/margarine/smør til stegning



Sådan gør du:

Hak løg og hvidløg groft
Skræl ingefæren og skær den i små tern
Opvarm olie/margarine/smør i en gryde og svits løg, hvidløg og ingefær i 5 minutters tid
Kom de frosne ærter i gryden og rør rundt
Tilsæt 5 dl vand (måske dækker det ikke helt ærterne - det gør ikke noget)
Lad det koge op
Kog suppen i 10 minutter under låg
Tag gryden af varmen og hæld suppen op i en blender af to omgange (brug evt en hulske til ærterne) - blend rigtig godt til suppen er fin og glat
Suppen hældes over i en ren gryde og sættes tilbage på kogepladen og varmes igennem ved middel varme
Tilsæt cannellino bønner eller andre bønner hvis du har lyst
Ellers smages suppen nu til med salt og peber
Serveres med en klat Creme Fraiche og groft brød











Ingen kommentarer:

Send en kommentar