GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 28. august 2012

Spidskålssalat

Her er opskriften på en lækker, sprød og samtidig cremet salat, som mine børn elsker. Brug den som tilbehør til aftensmaden eller lav den til frokost i weekenden. Den holder sig god i to til tre dage i køleskabet og kan kommes i en lille bøtte og med i madpakken. 




Du skal bruge:

1 mindre spidskål
1 æble
2 dl optøede eller friske ærter

Evt. hakkede valnødder til topping.  Stil valnødderne i en skål ved siden af, så kan man selv drysse dem over salaten - hvis de kommes i salaten bliver de bløde dagen efter.

2 dl creme fraiche
Saften af ½ lime
1 tsk mild karry
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt

Sådan gør du:

Skær spidskålen over op midten og fjern stokken. Skyl bladene grundigt og tør dem eller giv dem en tur i salatslyngen. Skær bladene i fine strimler.
Skyl æblet og skær det i mindre tern.
Kom spidskål, æbler og ærter op i en skål.
Bland creme fraiche, limesaft, karry, gurkemeje og salat sammen og hæld det over salaten og vend det forsigtigt rundt.
Server evt hakkede valnødder ved siden af.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar