GrønneBørn

GrønneBørn

lørdag den 27. oktober 2012

Bulgursalat med rodfrugter og æble

Denne bulgursalat er lavet med rodfrugter, sprøde æbler og krydret med karry og gurkemeje. Salaten passer godt til buffet, som tilbehør til en hovedret eller som selvstændig let frokostret. Den holder sig et par dage i køleskabet og er god i madpakken. Jeg drysser tørrede chiliflager over min egen portion for at give salaten ekstra varme. 

Du skal bruge:

4 dl grov bulgur
6 dl vand
1 tsk salt

1 porre
4 gulerødder
2 pastinakker
2 spsk olie
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje
1 dl vand
2 æbler
2 spsk æblecider eddike
lidt salt

Sådan gør du:

Skyl bulguren i koldt vand. Bring vand i kog og tilsæt bulgur og salt. Kog i omkring 10 - 12 minutter. Hæld vandet fra og afkøl.


Rens porren og skær den i ringe, skræl gulerødder og pastinakker og skær dem i mindre firkanter.
Opvarm olien i en gryde og kom porre, gulerødder og pastinakker i og svits i et minut. Drys karry og gurkemeje i gryden,  rør rundt og kom 1 dl vand ved. Læg låg på gryden og lad det koge i omkring 5 minutter til grøntsagerne er møre - men stadig med bid. Hæld overskydende vand fra. Afkøl grøntsagerne.


Del hvert æble i 8 både og skær bådene ud i mindre stykker. Kom dem i en skål og fordel æblecider eddike over alle æblestykkerne.


Kom bulgur, grøntsager og æbler i en skål og rør det hele godt sammen. Smag bulgursalaten til med lidt salt. Velbekomme:-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar