GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 10. oktober 2012

Vegansk burger med bønnebøf

Her er opskriften på en lækker burger, hvor bøffen primært består af mosede bønner. Den er 100% vegansk og dermed fri for animalske produkter som mælk og æg. Jeg lavede hjemmelavede pommes frites til burgeren, men det havde ikke været nødvendigt, for den mættede mere end forventet:-) Bøfferne smager skønt dagen efter ovenpå rugbrød med lidt god pesto eller i en bolle med grøn salat.
Til 4 - 5 store bøffer skal du bruge:

1 løg
2 fed hvidløg
1 pastinak
1 gulerod
1 dåse kidneybønner (drænet vægt: 214 gram)
1 brik cannellino bønner (drænet vægt 230 gram)
1 dl rasp
salt/peber
Olivenolie til stegning

Derudover: Burgerboller, salat, agurk, tomat, dressing og hvad du ellers elsker i en burger...

Sådan gør du:
 Skræl løg, pastinak og gulerod og riv det hele groft på rivejernet. Skræl og pres hvidløg.
Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem under koldt vand. Dryp dem af og kom dem op i en skål. Mos dem med en gaffel - brug ikke blenderen.
Bland de mosede bønner med de revne grøntsager til du har en ensartet fars. Kom rasp, salt og peber i og rør godt.
Form 4 - 5 bøffer af farsen. Opvarm lidt olie på en god pande og steg bøfferne i omkring 20 minutter ved jævn varme.
Lun burgerbollerne, snit dine favorit grøntsager og find en god dressing, ketchup eller lignende - så har du den lækreste veganske burger.
Velbekomme!



2 kommentarer:

  1. Tak for opskriften, jeg lavede dem til aftensmad og de var super gode :)

    SvarSlet
    Svar
    1. 1000 tak for din besked😊 hvor er det bare dejligt at høre. Forsat god weekend til dig.

      Slet