GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 2. oktober 2012

Græskarsuppe

Det er sæson for græskar, og de fine hokaido græskar kan købes rundt omkring i supermarkeder og grønthandlere. De er flotte som pynt udenfor og indenfor - og så smager de skønt som hovedingrediens i en rigtig flot orangefarvet efterårssuppe. 

Du skal bruge:

1 hokaido græskar (800 gram når den er skrællet, udhulet og skåret i tern)
1 løg i mindre tern
2 fed hvidløg i små stykker
1 spsk fint revet ingefær
2 cm rød frisk chili i små bitte tern (suppen bliver ikke stærk)
1 stor gulerod eller to mindre i grove skiver eller tern
2 grøntsagsbouillon terninger opløst i 5 dl kogt vand
1 dl appelsin juice
Lidt olie/margarine til stegning

 En blender

Evt creme fraiche, en kvist frisk timian og godt brød til servering
Sådan gør du:

Halver græskaret, fjern den hårde top og skrap kernerne ud med en ske
Skræl græskaret med en skrællekniv
Skær græskaret ud i tern - du skal have omkring 800 gram 
Opvarm lidt fedtstof i en gryde, svits løg, hvidløg, ingefær, chili, gulerod og græskar i 5 minutter under omrøring
Hæld den flydende grøntsagsbouillon over og lad det koge op
Kog i 20 minutter under låg ved middel varme
Tag gryden af varmen og hav en ren gryde stående klar ved siden af blenderen
Blend suppen af to omgange til den er blød og helt glat
Hæld den op i den rene gryde, tilsæt appelsinjuice og opvarm suppen ved middel varme
Server eventuelt suppen med creme fraice, en kvist frisk timian og godt brød






Ingen kommentarer:

Send en kommentar