GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 30. oktober 2012

Risotto med gulerødder

Jeg elsker risotto - og det gør resten af familien heldigvis også... Som i de andre opskrifter på risotto anbefaler jeg, at børnene er godt beskæftigede under "røre-i-gryde" processen, da du ikke kan gå fra gryden i mere end et minuts tid. Jeg sørger for at dække bord, lave salat og klargøre alle ingredienser, inden jeg begynder. Risotto skal spises så snart den er færdig - der smager den aller bedst. Skulle der være noget i overskud, kan det gemmes i køleskabet og en af de efterfølgende dage formes til mindre "bøffer" og steges sprøde og gyldne i olie på panden.

 Du skal bruge:

1 stort løg
2 fed hvidløg
50 gram smør
3 spsk olivenolie
500 gram gulerødder
2 dl hvidvin
450 gram risottoris
1 liter grøntsagsbouillon (evt. 2 grøntsagsbouillon terninger opløst i 1 liter vand)
40 gram frisk revet parmesan- evt mere til topping
friskkværnet salt & peber

En blender

Sådan gør du:

Skræl gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en kasserolle og dæk dem med vand. Tænd for varmen og kog dem møre i omkring 15 minutter. Hæld vandet fra. Lad gulerødderne dryppe af og kom dem i en blender sammen med hvidvin. Kør blenderen i et par minutter til du har en fin ensartet orange puré.



Pil og hak løg og hvidløg meget fint. Opvarm smør og olie i en god stor tykbundet gryde. Svits løg og hvidløg et par minutter, tilsæt gulerodspuréen og rør godt i yderligere et par minutter.
Kom risene i gryden og lad dem suge væske til sig. Rør konstant i gryden og sørg for at de ikke brænder på.

Når risene har stegt med i 3 - 4 minutter, vil de se en smule gennemsigtige ud. Så er det tid til at tilsætte bouillon vandet lidt efter lidt. Kom omkring 1 dl i af gangen, lad det simre og rør igen. Tilsæt først mere bouillon når alt væsken er suget op. Forsæt processen til du har brugt al bouillon og risene er al dente - de skal være møre men stadig have bid.
Derefter tages gryden af varmen og frisk revet parmesan røres i. Krydr med salt og peber og server straks sammen med en grøn salat og frisk revet parmesan.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar