GrønneBørn

GrønneBørn

onsdag den 24. oktober 2012

Stegt nuttolene med marinerede rodfrugter & grønt


Nuttolene er et vegansk alternativ til kød og indeholder ikke æg, gluten, mælk eller soya. Det består udelukkende af jordnødder, vand og salt. Nuttolene kan skæres i små tern og vendes i salater, skæres i skiver og bruges som pålæg, erstatte kødet i tarteletter og mange andre ting. I denne opskrift har jeg paneret skiver af nuttolene og stegt dem på panden - og mine børn elsker det! De kalder det vegetariske nuggets... Prøv selv:-) De panerede skiver er også lækre som bøf i en burger. 


Til to voksne og to børn skal du bruge:

Nuttolene:
1 dåse Nuttolene
1 æg
omkring 2 dl rasp
salt og peber
smagsneutral olie til stegning fx raspolie

Marinerede rodfrugter:
800 - 1000 gram blandede rodfrugter fx kartofler, gulerødder, pastinak og rødbede
4 spsk olivenolie
1 spsk vegetarisk stir-fry sauce
1 spsk ketchup
1 spsk flydende honning

Grøn salat:
Friske spinatblade eller babyleaves
1 avokado
2 spsk cashewnødder
Kerner fra ½ granatæble
Lidt olie

Dressing:
250 ml creme fraiche 9%
salt, peber, gurkemeje og herb de provence eller hvad du nu elsker i en dressing
  
Sådan gør du:

Åbn dåsen med nuttolene i begge ender. Tryk forsigtigt nuttolene ud af den ene ende. Pas på at du ikke skærer dig på dåsen - den er skarp.
Skær nuttolene i 9 - 10 skiver. Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det let med en gaffel. Hæld rasp op i en anden tallerken. Vend skiverne i æg og efterfølgende i rasp. Opvarm rigeligt olie på en pande og steg nuttolene skiverne til de er sprøde og gyldne. Læg dem på fedtsugende papir inden de anrettes på et fad.

  Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Bland en marinade af olie, stir-fry sauce, ketchup og flydende honning. Vend rodfrugterne i marinaden og varm dem i ovnen i omkring ½ time ved 200 grader (afhænger af ovnen).
Skyl spinat- eller salatblade og bland dem med avokado skåret i tern, kerner fra et halvt granatæble og cashewnødder. Dryp lidt olie over salaten. Bland ingredienserne til dressingen og server.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar