GrønneBørn

GrønneBørn

søndag den 3. juni 2012

Sushi

Sushi forbinder man ofte med rå fisk - men sushi betyder egentlig "marinerede ris". Mine børn elsker veggie sushi, der består af tangplader, marinerede ris, cremet dressing samt lækre grøntsager. Fyldet kan varieres i det uendelige. Jeg synes, at rullerne bliver bedst, når man bruger en blanding af sprøde og bløde/saftige grøntsager. De sprøde kan være: Gulerødder, kinaradise, agurk, ærter, babyspinat, rå asparges, peberfrugt. De bløde/saftige kan være avocado, mango, grillet aubergine/squash. 

Til 8 mellemstore ruller skal du bruge:

5 dl sushi ris
8 dl vand

6 spsk riseddike
1 tsk salt
2½ spsk sukker

Tangplader
Rullemåtte

Evt. soyasauce og syltet ingefær 

Dressing i rullerne kan være sandwichspread fra Urtekram (jeg brugte den med tomat/basilikum) og mayonnaise rørt med hvidløg, salt, peber og citron. 

Grøntsager efter eget ønske fx. avocado, mango, asparges, gulerødder, ærter, forårsløg, bønnespirer, agurk, let kogt broccoli, grillet aubergine/squash, babyspinat...

Sådan gør du:

Kog risene efter anvisning på pakken.
I en lille kasserolle opvarmer du riseddike, salt og sukker, indtil sukkeret er smeltet. Lad marinaden køle af.
Vask og snit grøntsagerne så de er klar til brug.
Når risene er afkølede hælder du marinaden over risene. Sørg for at den kommer godt rundt, så alle ris bliver marinerede.

Du kan nu begynde at rulle:

                                          Med babyspinat og mango
 
Læg et stykke tang på rullemåtten og fordel omkring ½ cm lag ris på 1/3 af stykket. I midten af stykket smører du en stribe dressing. Læg fyldet midt på risene som vist på billedet. Rul tang og ris om fyldet og tag den sammenrullede måtte mellem hænderne og pres let, så rullen bliver fast.  Rul sushirullen ud af måtten og læg rullen til side. Start på en ny - og forsæt til du har lavet alle rullerne.

Når du er færdig med rullerne, skæres de i 1½ cm skiver med en skarp kniv. Anret dem på et fad og server soyasauce og syltet ingefær til.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar