GrønneBørn

GrønneBørn

torsdag den 7. juni 2012

Gulerodssuppe med belugalinser

En dejlig suppe fyldt med vitaminer og luksus-linser med et højt proteinindhold

Du skal bruge:

600 gram skrællede gulerødder skåret i skiver
1 løg skåret i tern
1 finthakket fed hvidløg
1 dl belugalinser + 2 dl vand
1 dl appelsinjuice
7 dl grøntsagsbouillon
2 dl soya cuisine eller madlavningsfløde
Lidt olie til stegning
1 tsk tørret timian
1 tsk salt
½ tsk peber

Sådan gør du:

Skyl belugalinserne i koldt vand og kog dem i 20 minutter i 2 dl vand. Hæld vandet fra og stil dem til side.


Opvarm olien i en gryde og tilsæt gulerødder i skiver. Lad dem stege i 10 minutter ved jævn varme, rør af og til i gryden.
Tilsæt løg i tern, finthakket hvidløg, appelsinjuice og grøntsagsbouillon. Skru op for varmen. Når det koger tilsættes timian, salt og peber. Kog til gulerødderne er møre (prik i dem med en spids kniv, når de glider let af, er de færdige).
Hæld det hele over i en god blender, gerne af to omgange, og blend til du har en ensartet suppe. Suppen hældes tilbage i gryden, de kogte belugalinser og soya cuisine/madlavningsfløde røres i. Opvarmes ved svag varme og spises med groft sprød og evt. en klat cremefraiche.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar