GrønneBørn

GrønneBørn

lørdag den 23. juni 2012

Focaccia i bradepande

Focaccia er et italiensk ovnbagt madbrød toppet med krydderier. I mange opskrifter bruges der friske rosmarinkviste som topping, hvilket er rigtig lækkert. I denne opskrift valgte jeg at bruge tørret timian, da det passede bedre til den buffet, jeg skulle lave. Du kan lave brødet dagen før og bage det omkring 15 minutter. Næste dag bager du det færdigt lige inden servering. Passer godt til buffet, suppe eller gryderetter.


Du skal bruge:

50 gram gær
7 dl lunken vand
2 tsk salt
1 ds koncentreret tomat (140 gram)
½ dl olivenolie
150 gram grahamsmel
700 gram hvedemel
Tørret timian
Havsalt

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lunkne vand i en stor skål
Tilsæt salt, koncentreret tomat og olivenolie og rør godt
Tilsæt grahamsmel og hvedemel lidt efter lidt
Du skal ikke have fingrene i dejen - Brug en god grydeske til at røre dejen med
Lad dejen stå i skålen, dæk den til og lad den hæve i en time
Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen over i
Glat dejen ud med en ske dyppet i vand


Lad dejen efterhæve i bradepanden i ½ time
Prik dejen med en gaffel og drys havsalt og tørret timian over (eller prik friske rosmarinkviste lidt ned i dejen)
Focacciaen bages ved 180 grader varmluft i omkring 25 minutter





Ingen kommentarer:

Send en kommentar