GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 18. september 2012

Madbrød med gurkemeje

Et lækkert fyldigt brød som passer perfekt til en god salat, en varm suppe eller friskost med friske krydderurter.

Du skal bruge:

25 gram gær
4 dl lunken vand
1 tsk salt
7 dl hvedemel
3 dl grahamsmel
½ dl olie
2 spsk gurkemeje

Lidt mælk til pensling
Et drys sesamfrø til topping

Sådan gør du:

I en skål opløses gæren i det lune vand,  salt og olie tilsættes. 
Hæld 7 dl mel op i en anden skål. Kom 2 spsk gurkemeje i melet og rør godt rundt, så gurkemejen bliver fordelt rundt i alt mel. Melet med gurkemejen tilsættes gærblandingen lidt efter lidt. Når alt hvedemelet er brugt, tilsættes grahamsmel lidt efter lidt. Måske skal du ikke bruge det hele, så vær forsigtig med ikke at overdosere. Ælt dejen grundigt igennem.
Lad dejen hæve i ½ time under et klæde. Ælt dejen igennem igen.


Del dejen i tre lige store dele og tril dem til lange "pølser". Læg bagepapir på en bageplade og flet en fletning af dejen.  Pensl med lidt mælk og drys sesamfrø over.



Lad dejen efterhæve i omkring 20 minutter, hvorefter den bages i ca. 25 minutter ved 180 grader varmluft.



 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar