GrønneBørn

GrønneBørn

fredag den 21. september 2012

Vegetarisk risret med ananas

Vegetarisk risret med ananas kan serveres i dybe tallerkener med groft brød og en grøn salat ved siden af. Hvis du bruger en frisk ananas, kan den deles på langs. Når du har skrabet kødet ud, kan de to halvdele gemmes til servering. Der er dog langt mere risret i denne opskrift end til at fylde to halve ananas. Jeg lader børnene spise af ananas - og de voksne spiser af dybe tallerkener. 

Du skal bruge:

700 gram kogte ris
1 finthakket løg
2 fed pressede hvidløg
2 dl majs
2 dl ærter
250 gram ananas (frisk eller fra dåse)
½ squash i små tern
2 tsk gurkemeje
1 tsk mild karry
2 spsk soyasauce
lidt peber
olie til stegning

Sådan gør du:

Opvarm lidt olie i en wok og steg løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt majs, ærter og squash og steg videre i yderligere fem minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt de kogte ris og lidt mere olie. Steg videre under omrøring mens du fordeler risene rundt. Sidst tilsættes ananas, gurkemeje, karry, lidt peber og soyasauce - tilsæt evt. mere gurkemeje, karry eller soyasauce efter behag. Steg retten godt igennem i yderligere 5-10 minutter. Server den varme risret i dybe tallerkener med brød og salat eller i halve udhulede ananas.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar