GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 24. september 2012

Vegetarisk pastagratin

En nem og cremet vegetarisk pastagratin, der ligger godt i maven og falder i mange kødspiseres smag. I følgende opskrift har vi mad til to dage (2 voksne og 2 mindre børn). Serveres med en grøn salat. 

Du skal bruge:

500 gram fuldkornspasta fx fuldkornssafaridyr fra Urtekram
1 finthakket løg
2 fed pressede hvidløg
½ squash i mindre tern
½ aubergine i mindre tern
2 dåser hakkede flåede tomater
1 brik mornaysauce 4%
1 tsk timian
1 tsk peber
2 tsk salt
revet ost til topping
2 spsk rasp
olie til stegning
margarine til at smøre fadet

Sådan gør du:

Kog pastaen i rigeligt vand tilsat lidt salt og en anelse olie. Lad den dryppe af en sigte.

Opvarm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg, squash og aubergine ved jævn varme i 5-10 minutter. Tilsæt to dåser hakkede flåede tomater, mornaysauce, timian, peber og salt. Lad saucen småkoge ved svag varme i 10 minutter.


Smør et ovnfast fad eller en mindre bradepande med margarine. Hæld den afdryppede pasta i fadet og derefter saucen. Fordel et lag revet ost over retten og drys rasp hen over.
Bages i ovnen i omkring 20 minutter ved 180 grader varmluft til osten er smeltet og gylden. Lad pastagratinen stå og sætte sig i 10 minutters tid inden servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar