GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 11. september 2012

Mangomousse

Elsker du også desserter? Mangomousse er en lækker, fedtfattig og frisk dessert - og så er den 100% vegetabilsk. Husblas er skiftet ud med det fantastiske vegetabilske geleringsmiddel agar agar, og dermed er moussen fri for kollagen fra svinehud. Du kan købe agar agar i helsekostbutikker og på Internettet. Mangomousse tager omkring et kvarter at lave, hvorefter den skal stå på køl i mindst en halv time.

 

Til fire personer skal du bruge:

2 stk modne mangoer (450 gram frugtkød)
1 dl soyamælk med vanillesmag
1 dl vand
50 gram sukker
1 tsk agar agar
evt creme fraiche eller letpisket fløde til topping

en blender
4 portionsskåle



Sådan gør du:

Skræl mangoen og befri frugtkødet fra stenen. Skær frugtkødet i tern


Blend mango og soyamælk til en fin puré


I en lille kasserolle koger du vand, sukker og agar agar op. Lad det koge i omkring 3 minutter
Hæld den varme blanding af vand, sukker og agar agar op i blenderen til mangopuréen og kør godt rundt
Fordel moussen i fire portionsskåle og stil dem i køleskabet i mindst en halv time, hvorefter de er klar til servering. 
Moussen smager godt med enten creme fraiche eller letpisket fløde






 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar