GrønneBørn

GrønneBørn

tirsdag den 11. september 2012

Spinatlasagne

Spinatlasagne er enkel at lave og smager skønt. Jeg har krydret den med garam masala, som er en af mine yndlings krydderiblandinger. Den stammer fra det indiske køkken og giver en varm, let krydret baggrundssmag. Hvis du ikke bryder dig om krydderiblandingen, kan lasagnen laves uden. Server spinatlasagnen med en grøn salat og lunt groft brød.

Til fire personer skal du bruge:

1 finthakket løg
2 fed pressede hvidløg
450 gram frossen spinat
1 dåse hakkede tomater
250 ml creme fine 7% eller soya cuisine
1 pakke friske lasagneplader
1 spsk garam masala
salt og peber
revet ost til topping
4 cherrytomater
olie/margarine/smør til stegning og pensling

et ovnfast fad

Sådan gør du:

Opvarm lidt olie/margarine/smør i en gryde og svits løg og hvidløg i 3 minutters tid.
Tilsæt den frosne spinat, læg låg på gryden og lad det dampe til spinaten er optøet.
Kig til spinaten ind imellem og rør lidt rundt i gryden. Det tager ca 10 minutter før spinaten er optøet.
Derefter kommer du hakkede tomater, creme fine eller soya cuisine samt salt, peber og garam masala i gryden og koger det op under omrøring.
Gryden tages af blusset.
Smør et ovnfast fad med olie/margarine/smør og læg et lag spinatsauce nederst og derefter et lag friske lasagneplader. Forsæt med at bygge lasagnen op ved skiftevis at lægge et lag sauce og et lag friske lasagneplader til du har brugt al spinatsaucen. Afslut med et lag spinatsauce.
Drys med revet ost.
Halver cherrytomaterne og læg dem med indersiden op ad ovenpå osten.
Bages i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. (Bruger du ikke friske lasagneplader er bagetiden omkring 35 minutter).

Ingredienserne i garam masala krydderiblanding

Garam masala krydderiblanding ser sådan ud, når du køber den




Ingen kommentarer:

Send en kommentar