GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 14. maj 2012

Tabouleh

Denne salat er inspireret af den arabiske salat tabouleh, men vi kalder den Aladdins salat herhjemme. Den arabiske udgave er knap så børnevenlig, så jeg har lavet en mildere og mere enkel version. Salaten holder sig god i tre dage i køleskabet - og er perfekt i en lille bøtte i madpakken.



Du skal bruge:

3 dl grov bulgur
10 cherrytomater
1 dåse kikærter
½ agurk
2 forårsløg
½ potte basilikum
½ potte persille
1 lille dusk purløg
saften fra 1 citron
½ dl olie
2 tsk gurkemeje
1 fed presset hvidløg
salt og peber

Sådan gør du:

Skyl bulguren grundigt i koldt vand
Kog bulguren i 6 dl vand tilsat lidt salt
  
Det handler om at skære alt i små bitte fine stykker:

Skyl cherrytomaterne, skær dem over og fjern kødet - skær dem i mindre stykker
Skyl og skær agurken over på langs og skrab kernerne ud med en ske - skær den i små fine stykker
Skyl forårsløgene og skær dem i fine tynde ringe

Skyl basilikum, persille og purløg og hak det meget fint med kniv eller i blender (ca.10 sek. - pas på det ikke bliver så fint, at det bliver til en pesto)

Bland den kogte afkølede bulgur med de fintsnittede grøntsager og krydderurter.

I en lille skål blander du saften fra en citron med olie, salt, peber, presset hvidløg og gurkemeje. Hæld dressingen ud over salaten. Rør godt rundt.

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar