GrønneBørn

GrønneBørn

fredag den 4. maj 2012

Quinoa frikadeller

Kender du quinoa? Quinoa stammer fra Sydamerika og er blevet dyrket i højlandsområder i Bolivia og Peru i 6000 år. I denne ret er det de næringsrige frø fra quinoa planten, der skal bruges. Frøene indeholder stort set alle essentielle aminosyrer og et meget højt proteinindhold på mellem 7,5 og 22%. De har et fedtindhold på omkring 5% baseret på overvejende de mest sunde fedtsyrer som omega-3-fedtsyren og alfalinolensyre. 

Denne opskrift giver ca. 20 frikadeller

Du skal bruge:

2 dl rød quinoa
1 rødbede
3 store gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
3 æg
Salt
Peber
Mild karry
Olie til stegning

Sådan gør du:

Kog quinoaen efter anvisning på pakken
Skræl gulerødder og rødbede
Riv gulerødder, rødbede og løg ned i en skål
Pres hvidløget og kom det i skålen
Tilsæt de færdigkogte quinoa (de skal lige køle lidt af)
Kom æggene i og rør godt rundt til du har en klæbrig fars
Tilsæt salt, peber og lidt karry
Varm olien på en god pande og form farsen til frikadeller
Steges til de er gyldne på begge sider



Her er quinoa frikadellerne serveret med kartofler stegt i ovnen, brun sovs, agurkestave og hummus





2 kommentarer:

  1. Hej S. Hvor køber du Quinoa?? Det ser jo helt lækkert ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Quinoa kan købes i Super Brugsen. Jeg kan også forestille mig, at helsekostbutikkerne ligger inde med det. Jeg kan købe noget til dig i morgen, hvor jeg alligevel skal ned og købe vege produkter?

      Slet