GrønneBørn

GrønneBørn

mandag den 7. maj 2012

Veganske madbrød

Disse brød er lækre som tilbehør og helt uden animalske produkter.

Du skal bruge:

3 dl rismælk
20 gram gær
½ dl olie (fx rapsolie)
1 tsk salt
1 håndfuld havregryn
1 ds koncentreret tomatpuré (140 gram)
1 tsk tørret oregano
2 dl groft rugmel
4 dl hvedemel (måske lidt mere)
Sådan gør du:

Lun rismælken i en kasserolle
Hæld mælken i en skål og opløs gær heri
Tilsæt olie, salt, oregano, havregryn og tomatpuré og rør godt rundt
Kom rugmelet i lidt efter lidt
Kom hvedemelet i lidt efter lidt
Rør dejen rigtig godt igennem med en grydeske eller elpisker med dejkroge på laveste hastighed
Kom eventuelt lidt mere hvedemel i - men dejen skal være klistret og du skal ikke have fingerene i den
Lad den fugtige dej hæve i skålen under et viskestykke i 40 minutter
Læg bagepapir på en bageplade
Ved hjælp af to skeer lægges dejen over på bagepladen i flere portioner, form dejen med skeerne til to flutes/brød
Kom husholdningsfilm over brødene og lad dem efterhæve i 30 minutter

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft og bag brødene i omkring 30 minutter midt i ovnen

3 kommentarer:

  1. Det er bare så flot og super skønne fotos....vil glæde mig til at følge og smage undervejs...

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Tine, tak for din i tresse og de søde ord. Håber at kunne inspirere dig:-)

      Slet