GrønneBørn

GrønneBørn

lørdag den 19. maj 2012

Risotto

Risotto er Italien - og vi elsker Italien! Retten er nem at lave - men vær opmærksom på, at du skal stå omkring 25 minutter ved komfuret og røre i gryden. Derfor: Sæt en god film på, tag en kasse lego med i køkkenet eller hvad der nu virker...


 Du skal bruge:

400 gram risotto ris
1 løg
2 fed hvidløg
3 dl frosne ærter
2 dl hvidvin
1 liter grøntsags fond/bouillon
1 spsk smør
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
peber
parmesan

Sådan gør du:

Varm grøntsags fond/bouillon op i en gryde
Hak løg og hvidløg fint
I en anden gryde (gerne tykbundet) smelter du smør og olie
Svits løg og hvidløg i 4 minutter
Tilsæt risotto risene og rør konstant i gryden i et par minutter, indtil risene ser "gennemsigtige" ud
Tilsæt hvidvinen og rør rundt, alkoholen fordampes og kun den gode smag optages i risene
Når hvidvinen er svundet ind, skruer du ned for varmen, kommer frosne ærter og 1 tsk salt i gryden sammen med det første skvæt fond/bouillon (omkring 1-2 dl) og rører rundt indtil væsken er optaget
Tilsæt løbende den varme fond/bouillon under omrøring - husk at alt fond/bouillon skal være optaget, inden du tilsætter nyt
Forsæt med tilsætning af fond/bouillon til risen er mør men stadig har bid
Tag gryden af varmen og kom smør i og smag til med salt, peber og parmesan. Jeg har ikke skrevet hvor meget parmesan, der skal bruges, da det er meget individuelt, hvor vilde folk er med det.
Server risottoen så hurtigt som muligt


Ingen kommentarer:

Send en kommentar