GrønneBørn

GrønneBørn

torsdag den 10. maj 2012

Kartoffelsuppe med ristede rodfrugter og rugbrød

Denne suppe er ren nammenam. Den er nem og billig at lave - og så mætter den helt fantastisk efter en lang dag. Hvis den ser lidt for avanceret ud til dine børn så undlad purløgene og server rodfrugt- og rugbrødsblandingen ved siden af i en skål. 

Du skal bruge:

1,5 kilo kartofler
Vand
3 gulerødder
2 pastinakker
3 skiver rugbrød
1 spsk sukker
1 spsk olie
2 dl soya cuisine (soya fløde) eller madlavningsfløde
Vegeta krydderiblanding eller salt, peber og eventuelt grøntsagsbouillon i terning

Til servering:

Creme fraiche
Purløg
Godt brød
Vegeta krydderiblanding fandt jeg ved en arabisk grønthandler, og den lille pose er blevet uundværlig i mit køkken. Den pifter supper, dressinger og saucer op - helt igennem vegetarisk selvfølgelig. 

Sådan gør du: 


Skræl og skyl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
Læg kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand
Kog kartoflerne under låg indtil de er møre (stik i dem med en gaffel)
Hæld IKKE vandet fra kartoflerne, når de er færdige
Blend kartofler og vand med en stavblender i gryden eller hæld kartofler og vand op i blenderen af flere omgange og blend indtil du har en ensartet konsistens. Tilsæt soya cuisine eller madlavningsfløde undervejs.
(Jeg bruger min almindelige blender og kører i omkring 15 sekunder per portion)
Hæld den blendede suppe over i en ren gryde og varm den igennem og smag til med vegeta eller salt og peber og eventuelt bouillon

Mens kartoflerne koger:

Skræl gulerødder og pastinak
Skær gulerødder, pastinak og rugbrød i tern
Opvarm olien på en god pande og rist rodfrugter og rugbrød under jævnlig omrøring
Drys sukker over blandingen og rist videre til rodfrugterne er møre men stadig har bid (ca.25 min.)
Server den varme suppe med ristet rugbrød, rodfrugter samt creme fraiche, purløg og godt brød!



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar